onsdag 21 juni 2017

Hajkbanan på grillen med Dumle och marshmallows

Har ni testat den gamla klassikern "hajkbanan"? Man snittar upp en banan, fyller den med Dumle och marshmallows och lägger den en stund på grillen. Har man inte Dumle hemma duger det finfint med vilken choklad som helst. Har sett att Roy Fares pimpar sin variant med salta jordnötter ovanpå, och kan tänka mig att det är jättegott när man får kontrasten mellan sött och salt. Servera den gärna med vaniljglass också. Sådana här bananer kommer vi att grilla till helgen när vi ätit upp midsommarens jordgubbstårta, utan tvekan.

Hajkbanan med Dumle och marshmallows, 4 portioner
4 bananer
12 st Dumlekolor
Minimarshmallows, ca 1 dl
----------
Vaniljglass till servering

Klä in varje banan till hälften med aluminiumfolie, så att det ser ut som att bananen ligger i en båt, och skär sedan en skåra i bananen. Skär Dumlekolorna i 4 bitar vardera, beräkna 3 Dumlekolor per banan. Tryck ner varannan Dumle och varannan marshmallows i skåran, och ställ på grillen. Den ska inte vara för varm, eftervärmen efter att man har grillat huvudrätten är optimal. Låt den stå på grillen på indirekt värme (där det inte är någon kol direkt under) i ca tio minuter under lock. Ta av och servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar